vrijdag, 12. augustus 2016 - 22:16 Update: 12-08-2016 22:26

Vier aanhoudingen bij ongeval met licht letsel in Boxtel

Boxtel

Vier aanhoudingen bij ongeval met licht letsel in Boxtel

Vrijdagavond vond er op de Redoutestraat in Boxtel rond 18.45 uur een verkeersongeval plaats. Volgens omwonenden reed de auto meermaals met piepende banden over de rotonde van de Achterberghstraat en de Baanderherenweg voordat hij een gesloten verklaring negeerde en de Redoutestraat inreed. 

De auto ramde rechts van de weg een geparkeerde auto en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Een van de inzittende sloeg op de vlucht, omstanders hielpen de andere uit de auto. Een van de inzittende klaagde over pijn in zijn nek en is ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst. Hierna werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

De weggelopen betrokkene was inmiddels in de wijk aangehouden door de politie. Een derde inzittende was het niet eens met de politie en werd agressief. Met veel politiekracht werd deze persoon tegen de grond gewerkt en aangehouden. De vierde inzittende mocht uiteindelijk de plaats van het ongeval verlaten maar weigerde weg te gaan en stapte steeds terug in de gecrashte auto. Ook deze man is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk heeft het voertuig eerder ook al schade opgelopen. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek en afgevoerd door een bergingsbedrijf. De politie noteerde enkele getuigen verklaringen van omstanders. Het ongeval trok veel bekijks van nieuwsgierigen. De weg is geruime tijd afgesloten geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: