vrijdag, 12. augustus 2016 - 22:45 Update: 12-08-2016 22:50

Zeer grote brand in olietank Oosterhout

Zeer grote brand in olietank Oosterhout
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Oosterhout

Vrijdag is aan het eind van de ochtend in Oosterhout een zeer grote brand uitgebroken bij Dycore Systeemvloeren op industrieterrein Weststad aan de Ambachtsweg. Dit heeft de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bekendgemaakt.

Oorzaak brand door onderhoudswerkzaamheden

De brandweer zette veel materieel en zo'n 80 manschappen in om de brand te bestrijden. De brand is vermoedelijk ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan de installatie. Er stond een olie-installatie met zo'n 5.000 liter olie in brand. Het betreft thermische olie die gebruikt wordt om andere vloeistoffen te verwarmen. De brandweer schaalde op naar GRIP 1.

Van dak gered

Brandweermensen hebben 1 persoon van het dak gered. Deze persoon werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel voor het inademen van rook. Daarnaast was er sprake van een lichtgewonde. Hij heeft brandwonden aan zijn hand en is ook ter plaatse behandeld. 

In een straal van 500 meter werden bedrijven ontruimd. Het Wilhelminakanaal was ter hoogte van Oosterhout gestremd voor scheepvaartverkeer. Rijkswaterstaat plaatste een oliescherm om vervuiling van het Wilhelminakanaal te beperken. 

Rond 15.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester' en startte het met het nablussen dat nog enige uren kan duren. Ook werd het Wilhelminakanaal weer vrijgegeven en werden de omliggende bedrijven weer vrijgegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):