zaterdag, 13. augustus 2016 - 12:06 Update: 13-08-2016 17:00

VID: 'Rode zaterdag' drukste van hele zomer

VID: 'Rode zaterdag' drukste van hele zomer
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Na twee zwarte zaterdagen kunnen Nederlanders ook dit weekend zeker niet probleemloos reizen. Vooral vertrekkende vakantiegangers zijn zaterdag in lange files terecht gekomen.Terugkeerders hebben het de komende uren ook zwaar, aldus de VID.

De Franse drukte pakt fors uit. Om 11:00 uur stond er 430 kilometer file, dat is meer dan op hetzelfde tijd vorige week (zwarte zaterdag). Drukste route blijft natuurlijk de Autoroute du Soleil (A7). Tegen alle verwachtingen in stond er in Frankrijk rond het middaguur al over de 830 kilometer aan file. Daarmee is het zomaar de drukste zaterdag van de hele zomervakantie. De twee voorgaande zwarte zaterdagen zijn ruimschoots verslagen. Verklaring: veel Fransen hebben vanwege Maria-Tenhemelopneming een lang weekend.

Maar ook de Nederlanders die terugkeren lopen de kans om in lange files te komen. Zo moet men in België rekening houden met oponthoud door werkzaamheden op de E19 tussen Breda en Antwerpen. Vooral het laatste stuk voor de Nederlandse grens looppt het verkeer vertraging op. Advies is om via Bergen op Zoom rijden, aldus de VID.

Categorie:
Provincie: