dinsdag, 16. augustus 2016 - 13:12 Update: 16-08-2016 13:23

Pokémon Go-spelers zien man inbreken in hun auto en houden hem aan

Politie en gemeente roepen Pokémon Go-spelers op te helpen boeven vangen
Foto: Gemeente Roosendaal/Politie
Roosendaal

Dinsdagochtend vroeg hebben Pokémon Go-spelers in Roosendaal op het Doctor van Dregtplein een auto-inbreker aangehouden die in de auto van één van hen zat. Dit meldt de politie dinsdag.

Rond 1.00 uur liepen twee inwoners uit Roosendaal, namelijk een man (28) en een vrouw (26) op straat. Ze speelden Pokémon Go. Ze zagen een onbekende man, die richting de parkeerplaats aan het Doctor van Dregtplein liep. Het tweetal vond het een verdachte situatie en volgde de vreemdeling.

Heterdaad

Op de parkeerplaats troffen ze hem aan in de personenauto van de vrouw uit Roosendaal. Het bleek dat de man een portier had opengebroken. Ze hielden hem aan en droegen hem over aan de agenten, die even later ter plaatse kwamen. 

Politiecellencomplex

De inbreker is een 35-jarige man. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht en daar ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan van de auto-inbraak en de man heeft een verklaring afgelegd.

Oproep samen werken aan veiligheid

Op vrijdag 12 augustus jl. riepen de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Rucphen samen met de politie Pokémon Go-spelers op om verdachte situaties te melden. Spelers kunnen zo meehelpen de veiligheid te vergroten. Zeker tijdens de rustige vakantieperiode vormen zij extra ogen en oren om inbraken tegen te gaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: