donderdag, 18. augustus 2016 - 11:30 Update: 18-08-2016 16:48

Waterpijp in de vorm van automatisch vuurwapen type M16 onderschept

Waterpijp in de vorm van automatisch vuurwapen type M16 onderschept
Foto: Politie
Amsterdam / Rotterdam

De politie deed in de nacht van woensdag op donderdag in Rotterdam een wel heel bijzondere 'vangst'. Dit meldt de politie woensdag.

'Op straat met iets rondlopen wat alles weg heeft van een automatisch vuurwapen is dom, levensgevaarlijk en verdoet capaciteit van agenten. Toch deed een vijftal dat donderdagochtend rond 02.00 uur op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg', aldus de politie.

M16 automatisch vuurwapen

Agenten in burger zagen op de kruising van de Claes de Vrieselaan en Nieuwe Binnenweg drie auto’s met daarbij enkele mannen. Eén van hen hield een automatisch vuurwapen type M16 in de hand, waarbij de kolf en loop boven de auto uitstaken. 

De auto’s reden kort daarna weg. Eentje richting de Maastunnel en de twee andere richting de Tjalklaan. Op die Tjalklaan werden de inzittenden van die auto’s aangehouden en op het Maastunnelplein die van het derde voertuig.

'Shisha waterpijp'

Het bleek te gaan om een metalen Shisha-waterpijp in de vorm van een M16-geweer. Legaal, maar niet iets om midden in de nacht op de Nieuwe Binnenweg mee te pronken. Levensgevaarlijk zelfs. De Rotterdammers, allen zo rond de twintig,  zijn na een ‘preek’ en voorgeleiding heengezonden. Van de shisha-pijp werd afstand gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: