vrijdag, 19. augustus 2016 - 15:06 Update: 21-08-2016 10:07

Europa's eerste reuzenrad boven zee in Scheveningen geopend

Reuzenrad op Scheveningse Pier geopend
Foto: Pier.nl
Scheveningen

Vrijdag is op De Pier in Scheveningen het reuzenrad in gebruik genomen en opengesteld voor publiek. Hiermee is Den Haag een toeristische topattractie rijker: Europa's eerste reuzenrad gebouwd boven zee.

Het ruim veertig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één vip-gondel die is voorzien van een glazen bodem. Alle gondels beschikken over luxe zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. 

Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand én de skyline van Den Haag. Een ritje in het reuzenrad duurt gemiddeld 20 minuten. Lunchen, dineren of een high tea op grote hoogte boven zee behoren binnenkort ook tot de mogelijkheden. 

Perry Oerlemans, eigenaar Skyview Attractions: 'We zijn super trots dat het reuzenrad op De Pier eindelijk in gebruik kan worden genomen en we het publiek kunnen laten kennismaken met deze geweldige topattractie. Met de bouw van het reuzenrad hebben we de skyline van Scheveningen definitief veranderd en krijgt de badplaats nog meer internationale allure!' 

Over Skyview ​Attractions

Skyview Attractions is verantwoordelijk voor de realisatie van het zogenaamde 'Dinnerwheel' dat door het Limburgse bedrijf Dutch Wheels (onderdeel van Vekoma) is ontwikkeld. Bij de berekening van de constructie door Royal HaskoningDHV is rekening gehouden met de meest extreme weersomstandigheden. Voor meer informatie zie http://www.skyviewattractions.com

Gratis toegang Pier

De Pier is sinds 18 juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep deze in oktober 2014 kochten. De vernieuwde Pier is inmiddels een ware foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen en winkels. 

Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, Pier markets, kidsmiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De Pier is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur. Toegang tot De Pier is gratis.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):