zaterdag, 20. augustus 2016 - 10:56 Update: 22-08-2016 16:22

RAV gunt patiëntenvervoer van Waddeneilanden aan ANWB Medical Air Assistance

ANWB traumahelikopter gaat op Waddeneilanden vliegen
Den Haag

De Regionale Ambulancevoorziening Fryslân (RAV Fryslân) heeft de aanbesteding voor het inhuren van een helikopter en bijbehorende piloten officieel gegund aan ANWB Medical Air Assistance (MAA).

Op het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag is vrijdagmiddag het benodigde contract getekend. Het gaat om een contract voor de duur van vijf jaar. Rond november zullen de eerste vluchten met patiënten, die met spoed vanaf de Waddeneilanden naar een ziekenhuis aan de vaste wal moeten, worden uitgevoerd. Dit meldt de ANWB op de website.

Naar verwachting gaat het jaarlijks om zo’n 300 vluchten. Uitvalsbasis is Vliegbasis Leeuwarden. Als helikoptertype is gekozen voor de Airbus H 145 (voorheen de EC 145). Ook is er een reservehelikopter, om de continuïteit van ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden altijd te waarborgen.

ANWB Medical Air Assistance

ANWB Medical Air Assistance is een zelfstandig dochterbedrijf van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Met meer dan 4.200 inzetten per jaar de medisch helikopteroperator van Nederland.

Categorie:
Provincie: