zondag, 21. augustus 2016 - 17:58 Update: 21-08-2016 18:01

Brandweer redt kat uit boom Leemkuilenpark Best

Best

Zondagmorgen is de brandweer rond 10.30 uur opnieuw in actie gekomen voor een kat die in een boom zat in het Leemkuilenpark in Best.

Met een hoogwerker werd vanaf het fietspad langs de Willem de Zwijgerweg een poging gewaagd de kat te bereiken. Echter kroop deze bij aankomst van het bakje van de hoogwerker de kat nog een stukje verder de boom in. 

Nadat zorgvuldig enkele takken waren weggezaagd kon de kat bij zijn nekvel gegrepen worden. Het fietspad langs de Willen de Zwijgerweg is enige tijd gestemd geweest. Omdat niet direct duidelijk was van wie kat was werd deze in het bakje van de hoogwerker al in een kattenbench vastgezet. 

Eenmaal beneden wisten buurtbewoners, welke naar de reddingsoperatie stonden te kijken, van wie de kat was en waarschuwde de eigenaresse zodat de kat en het baasje konden worden herenigd. 

Een eerdere reddingsoperatie van de brandweer op zaterdagavond mislukte. Hoe lang de kat precies in de boom heeft gezeten is niet bekend. Buurtbewoners vertelde wel dat de kat de afgelopen nacht behoorlijk wat overlast veroorzaakte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):