donderdag, 25. augustus 2016 - 20:43 Update: 25-08-2016 20:46

Politie treft vuurwapen aan bij woning Rotterdam

Politie treft vuurwapen aan bij woning Rotterdam
Foto: Politie
Rotterdam

De controle van een pand aan de Beesdestraat in Rotterdam kreeg op 25 augustus voor politieagenten én voor een medewerker van de woningbouwvereniging een bijzondere wending.

De woningbouwverenigingsmedewerker wilde rond 14.15 uur met twee agenten een woning aan de Beesdestraat controleren, omdat daar mogelijk sprake was van een hennepkwekerij. Toen de agenten aanklopten, wisten meerdere personen uit het pand weg te vluchten. Eén van hen liet daarbij een voorwerp, vermoedelijk een automatisch vuurwapen, vallen. De personen wisten te ontsnappen, maar het wapen bleef achter en is in beslag genomen.
Omdat niet duidelijk was of er nog mensen eventueel in het pand waren achtergebleven, nam de politie geen enkel risico en liet een speciaal team het pand uitkammen. Er werden geen personen meer gevonden. Ook werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel waren er meer dan voldoende aanwijzingen dat het om een drugspand gaat, van waaruit verdovende middelen  worden gebruikt en/of verhandeld.

In de buurt werd een personenauto aangetroffen die mogelijk met incident te maken had en deze is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Categorie:
Blik op 112: