vrijdag, 26. augustus 2016 - 13:44

Man krijgt 12 jaar cel voor doodslag in Drunen

Man krijgt 12 jaar cel voor doodslag in Drunen
Foto: Archief EHF
Drunen

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 27-jarige man uit Drunen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor onder meer doodslag en poging tot aanranding.

De verdachte belde na een stapavond in de nacht van 9 op 10 januari 2015 in Drunen aan bij zijn buurvrouw, omdat hij zijn huissleutels was kwijtgeraakt. Hij leende bij haar een hamer en sloeg daarmee een ruitje in zijn voordeur in, zodat hij naar binnen kon. Uit de bewijzen blijkt dat de man kort daarop is teruggegaan naar zijn buurvrouw en haar met 19 messteken om het leven bracht. Ook heeft hij het slachtoffer proberen aan te randen; de onderkleding van de vrouw was naar beneden getrokken. Er is geen bewijs dat hij de vrouw ook daadwerkelijk heeft aangerand, dus daarvan wordt de man vrijgesproken. 
De man gaf eerder die avond een barman van een café een kopstoot en bedreigde de portier van een ander café met een mes. 

Geen psychose

Volgens de verdediging zou er sprake zijn geweest van psychische overmacht. Er zou door een onbekende drugs in het glas bier van de verdachte gegooid zijn waardoor hij in een psychose verkeerde tijdens het plegen van de feiten. De rechtbank verwerpt dit verweer, omdat er geen aanwijzingen zijn dat de verdachte een psychose had of dat er sprake was van een psychische gesteldheid waaruit een psychose zou kunnen voortkomen. Ook is het niet aannemelijk geworden dat iemand drugs in zijn drinken heeft gegooid.

Onherstelbaar leed en verdriet

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man onherstelbaar leed en verdriet heeft toegebracht aan de zoon, familie en vrienden van het slachtoffer. Hij toonde geen enkel respect voor de vrouw en voor haar leven. Doordat hij zegt zich niets meer te kunnen herinneren, neemt de verdachte geen verantwoordelijkheid voor zijn daden. Hierdoor ontneemt hij de nabestaanden bovendien elk inzicht in zijn motieven.

Categorie:
Provincie: