zondag, 28. augustus 2016 - 13:23 Update: 30-08-2016 12:47

Motoragent breekt pink nadat omstanders hem pootje lichten

Motoragent getackeld door omstanders en breekt pink
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Een 41-jarige motoragent heeft zaterdag 26 augustus zijn pink gebroken bij de achtervolging van een 19-jarige gesignaleerde man. Hij liep de breuk op nadat hij van achteren was getackeld door omstanders. Omstanders achtervolgden de motoragent, scholden hem uit en brachten hem ten val.

De motoragent zag de man op de Admiraal de Ruijterweg en hij wist dat deze 19-jarige man stond gesignaleerd voor opsporing, aanhouding en voorgeleiding in verband met diefstal. Hij sprak de man aan en deelde mee hem dat hij was aangehouden. De man zag kans om achter op een scooter te springen en vluchtte zo weg. Tijdens het keren van de scooter kon de motorrijder het wegrijden blokkeren door het voorwiel achter het voorwiel van de scooter te zetten. De scooterrijder probeerde toch weg te rijden, waardoor zowel de scooterrijder als de motorrijder ten val kwamen. 

De gesignaleerde zette het op een lopen en de motorrijder rende achter hem aan. Achter de motorrijder renden meerdere omstanders aan die de motoragent uitscholden en een van hen haalde de motorrijder onderuit. 

Assistentie 

De motoragent kreeg al snel assistentie en zijn twee omstanders in de leeftijd van 23 en 26 jaar aangehouden. De vermoedelijke bestuurder van de scooter, een 23-jarige man, en de gesignaleerde man van 19 jaar zijn eveneens aangehouden. De achtervolging van de gesignaleerde is voortgezet met een politiehond. De hond heeft de man in zijn bovenbeen gebeten. De gesignaleerde is aan zijn verwonding behandeld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: