maandag, 29. augustus 2016 - 8:55

NS zet oude dubbeldekkers in om recordaantal reizigers te vervoeren

NS zet oude dubbeldekkers in om recordaantal reizigers te vervoeren
Foto: Archief EHF
Utrecht

NS bereidt zich voor op een recordmaand. 'In totaal verwachten we in september 33,3 miljoen reizigers te vervoeren, het hoogste aantal ooit. In een gemiddelde maand vervoeren we 31,6 miljoen reizigers', aldus Marjan Rintel, sinds deze zomer directeur Operatie in de Raad van Bestuur van NS.

Volgens Rintel kiezen door de aanhoudende economische groei en de dalende werkloosheid steeds meer mensen voor de trein. Afgelopen zomer bereidde NS zich voor door 11 oude dubbeldekstreinen - bestaande uit 44 rijtuigen - van het type DDM1 terug op het spoor te krijgen. Precies op tijd. Dat levert vanaf 5 september in totaal 8.700 sta- en zitplaatsen op. Rintel: 'Hiermee biedt NS meer vervoersplaatsen dan ooit. Hoewel het druk blijft in de trein, wordt het daardoor niet drukker dan vorig jaar.'

 Afgelopen maanden hebben de oude dubbeldekkers al de nodige testritten gemaakt. Rob Klok is 30 jaar in dienst bij NS en mocht vier testritten rijden. Liever had hij nog meer ritten gemaakt: 'Vooral de combinatie van de locomotief met rijtuigen vind ik mooi. Het remmen vereist een heel ander vakmanschap dan bij moderne treinen. Honderden machinisten kregen dan ook herinstructie om er soepel mee te kunnen rijden. De DDM1 was destijds de eerste dubbeldekker en toen echt een revolutie. Ik vind het goed dat we ze nu in kunnen zitten voor extra capaciteit voor de reizigers'.

 

Categorie:
Provincie: