dinsdag, 30. augustus 2016 - 16:39 Update: 30-08-2016 16:43

Politie houdt 26-jarige man aan op verdenking van aanranding

Politie houdt 26-jarige man aan op verdenking van aanranding
Foto: fbf archief
Lisse

Agenten hielden zondag omstreeks 06.00 uur op de Heereweg in Lisse een 26-jarige man aan die ervan verdacht wordt ten minste twee vrouwen te hebben aangerand in het centrum van Lisse.

De politie roept mensen op die de laatste tijd in de omgeving Lisse door een man zijn lastig gevallen of aangerand, zich bij de politie te melden.

Op zaterdag 27 augustus stond een onbekende man rond 03.00 uur in een woning in de Wagenstraat terwijl het slachtoffer op dat moment op de bank lag te slapen. Toen de vrouw wakker schrok en de verdachte zag, gaf ze hem direct een aantal klappen, waarop hij haar woning verliet. De man was vermoedelijk via een openstaande achterdeur de woning binnengekomen.

Op zondag 28 augustus kwam een melding bij de politie binnen dat een vrouw omstreeks 04.10 uur op de Ruishornlaan was aangerand door een man. Het signalement kwam overeen met dat van de man die de nacht ervoor in de Wagenstraat een vrouw aanrandde.

Agenten zochten direct in de omgeving naar deze verdachte. Rond 06.00 uur zagen agenten een man vanuit het centrum aan komen lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd op de Heereweg aangehouden. De 26-jarige man, zonder vaste verblijfplaats, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte heeft inmiddels de twee aanrandingen bekend, maar onderzocht wordt of hij mogelijk betrokken is bij meerdere aanrandingen.

De politie vraagt mensen die de afgelopen maanden zijn lastig gevallen of aangerand in de omgeving van Lisse, zich bij de politie te melden. Eventuele slachtoffers die nog niet met de politie hebben gesproken kunnen contact opnemen met de recherche.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: