woensdag, 31. augustus 2016 - 10:33 Update: 31-08-2016 15:16

Vermeende Gülen-basisschool daagt ouders voor rechter om uitlatingen

Ouders voor de rechter gedaagd vanwege Gülen-uitlatingen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zaanstad

Vier ouders die zich negatief hebben uitgelaten over de vermeende Gülen-basisschool De Roos moeten voor de rechter verschijnen.

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) wil dat de ouders hun negatieve opmerkingen staken en dat alle beschuldigingen worden gerectificeerd. Dit blijkt uit gegevens van de rechtbank in Haarlem, zo weet nu.nl. SIOZ heeft onder de naam IBS De Roos scholen in Zaandam en Purmerend. Op sociale media wordt gesteld dat SIOZ een 'Gülenschool' zou zijn, maar dat wordt door de stichting absoluut ontkend.

SIOZ wil dat de ouders stoppen met hun activiteiten op sociale media en dat alle WhatsApp-groepen, Facebook-groepen worden opgeheven. Daarnaast wil SIOZ dat de rechter de ouders een dwangsom oplegt. Vrijdag wordt de zaak in Haarlem om13.30 uur behandeld.

In de afgelopen dagen hebben veel ouders hun kinderen weggehaald bij basisscholen die gelieerd zouden zijn aan Gülen. Bij de start van het nieuwe schooljaar kwamen alleen al in Amsterdam 150 leerlingen van deze scholen niet opdagen.

 

 

Categorie:
Tag(s):