woensdag, 31. augustus 2016 - 15:23 Update: 31-08-2016 15:30

Boksvrouwen zitten fietsendief op de hielen in Schiedam

Boksvrouwen zitten fietsendief op de hielen in Schiedam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiedam

Een fietsendief in Schiedam dacht dinsdagavond wel even makkelijk een fiets te kunnen stelen maar kreeg het Spaans benauwd toen hij door tien vrouwen, die net boksles hadden gehad, achterna werd gezeten. Dit meldt de politie woensdag.

Boksles 

De vrouwen van serviceclub Ladies Circle Schiedam waren na een boksles even aan het bijkomen en gingen aansluitend vergaderen over een feest wat in november gehouden wordt voor een goed doel toen zij ineens een man buiten zagen staan. 

Achtervolging ingezet

De man pakte de fiets van één van de vrouwen en liep er mee weg. Direct sprongen de vrouwen op en renden ze naar buiten. De fietsendief had een kleine voorsprong, maar de vrouwen lieten het er niet bij zitten. 

Zij renden achter de man aan en riepen 'laat die fiets staan!' De fietsendief keek verschrikt achterom en zag de vrouwen op hem afkomen. Hij verschoot van kleur en koos eieren voor zijn geld. 

Fiets terug

Hij liet de fiets los en ging er als een haas vandoor. Helaas is het de vrouwen en de inmiddels gealarmeerde politie niet meer gelukt om de man te pakken te krijgen, maar de fiets kon wel teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaresse.

Categorie:
Provincie: