woensdag, 31. augustus 2016 - 16:52 Update: 31-08-2016 17:07

Zebraveulen voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort

Zebraveulen voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort
Zebraveulen voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort
Foto: DierenPark Amersfoort
Amersfoort

De paar dagen oude zebramerrie zette vandaag de eerste stapjes buiten op de Savanne, het leefgebied van de zebra’s. “Het jong, dat afgelopen zondag werd geboren, ontwikkelt zich zo goed dat zij onder begeleiding van moeder Amber de wereld mag ontdekken”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

“Zo’n ontdekkingsreis is indrukwekkend en spannend voor de veulen”, zegt Willem. De merrie nam dan ook even de tijd om de omgeving te verkennen. “Eerst ietwat schuchter, maar uiteindelijk huppelde zij over de Savanne heen en rook de zebra overal voorzichtig aan. Het is een nieuwsgierig Aagje”, vertelt Willem.

De Grévy zebra komt van oorsprong voor in de drogere streken van Kenia en Ethiopië en heeft een bedreigde status. Daarom maken de zebra’s in de Amersfoortse dierentuin onderdeel uit van het European Endangered Species Programme (EEP) Willem: “Met deze Grévy-geboorte zijn wij dan ook ontzettend blij.”

De merrie is het tweede jong van moeder Amber. “Wij weten al dat de zebra een meisje is, maar hebben nog geen naam voor haar uitgekozen.” Daarom heeft DierenPark Amersfoort een namenwedstrijd uitgeschreven. Via de Facebookpagina en het Twitterkanaal van het DierenPark kunnen liefhebbers hun naamsuggesties doorgeven. Willem: “Wij zullen daar vervolgens de meest geschikte naam uit selecteren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):