zaterdag, 3. september 2016 - 13:15 Update: 03-09-2016 19:10

Dronken moeder rijdt met twee kinderen op de achterbank slingerend over de A1

Zwaar beschonken moeder slingert met kinderen op achterbank met 50 km/h over de A1
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie heeft zaterdagochtend een dronken moeder aangehouden die met haar auto, waarin haar twee kinderen ook zaten, met 50 km/h slingerend over de A1 was gesignaleerd. Dit meldt de politie zaterdag.

Met slakkegangetje slingerend over A1

De politie kreeg de melding om uit te kijken naar een voertuig dat zojuist al slingerend met 50 km/u over de A1 had gereden. Op de achterbank zou een kind zitten. De bestuurder van het voertuig zou mogelijk rijden onder invloed.

Blaastest 'F'

De agenten zijn vervolgens naar het huis van de ten naam gestelde van de auto gereden en al snel kwam het betrokken voertuig aangereden. De agenten zagen twee kinderen op de achterbank zitten. De bestuurster heeft moeten blazen en blies een “F”. Dit betekent dat de bestuurster veel te veel had gedronken.

Hierop is de bestuurster aangehouden. Er was op dat moment niemand anders die voor de kinderen kon zorgen, dus hebben de agenten besloten de kinderen mee te nemen naar het politiebureau.

Jeugdzorg

Daar hebben de agenten zich over de kinderen ontfermd. Tevens werd jeugdzorg in kennis gesteld, die direct naar het politiebureau is gekomen. De bestuurster heeft op het bureau opnieuw moeten blazen. Hieruit bleek dat zij meer dan 600 ug/l had geblazen. 

Tevens was zij een beginnend bestuurder wat resulteerde in het invorderen van haar rijbewijs. De vrouw en kinderen zijn door de collega’s weer naar huis gebracht en Veilig Thuis van Gemeente Amsterdam zal later nog contact met het gezin opnemen.

Categorie:
Provincie: