zondag, 4. september 2016 - 11:12

Politie schiet op vluchtende ramkrakers in Dwingeloo

Politie schiet op vluchtende ramkrakers in Dwingeloo
Foto: fbf archief
Dwingeloo

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de omgeving van Spier twee mannen aangehouden na een ramkraak in een supermarkt aan de Brink in Dwingeloo.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding binnen dat er een ramkraak had plaatsgevonden in een supermarkt in Dwingeloo. Ter plekke bleek dat de deuren van de supermarkt met grof geweld waren geforceerd en dat men het op een pinautomaat in de supermarkt had voorzien. Aanrijdende politieagenten zagen een verdachte auto wegrijden. Een achtervolging werd ingezet en in de omgeving van Spier bij een oprit van de A28 werd de auto tot stilstand gebracht, daarbij werd een gericht schot op de banden van de auto gelost.

Agenten wisten direct een 31-jarige man uit Nieuwegein aan te houden. Twee andere verdachten gingen er te voet vandoor. Een zoektocht werd gestart en daarbij werden onder andere een politiehelikopter en politiehonden ingezet. In de omgeving werd vervolgens een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man was in een boom geklommen. De derde verdachte is niet meer aangetroffen. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen buit gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: