maandag, 5. september 2016 - 10:31 Update: 05-09-2016 16:17

Sussen ruzie op de Wallen kost man (32) zijn leven

Slachtoffer vechtpartij Wallen overleden
Foto: fbf
Amsterdam

De man die op zaterdagavond 3 september 2016 ernstig gewond raakte bij een vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal is op maandagochtend 5 september aan zijn verwondingen overleden. De politie roept mensen met beeldmateriaal van de vechtpartij op deze te delen met de recherche.

Op zaterdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Oudezijds Achterburgwal. Agenten gingen erheen en troffen een bewusteloze man aan. Ze reanimeerden het slachtoffer en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. De 32-jarige man uit Voorthuizen liep hersenletsel op en bezweek maandagochtend 5 september aan zijn verwondingen.

Vechtpartij

Volgens getuigen begon de ruzie tussen een groep lichtgetinte mannen en drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Een derde groep mannen – waar het slachtoffer bij hoorde - wilde de ruzie sussen en sprong ertussen. De mannen met het Oost-Europese uiterlijk keerden zich vervolgens tegen de groep mannen die de vechtpartij wilden stoppen. Met ernstige verwondingen voor het slachtoffer tot gevolg. De drie mannen liepen weg in de richting van de Damstraat. Agenten zochten in de omgeving naar hen, maar zij zijn niet meer gevonden.

Signalement

Een van de drie mannen met het Oost-Europese uiterlijk is klein, ongeveer 1.65 meter lang. Hij is rond de 30 jaar oud, heeft donker haar en droeg dit in een hanenkam. Hij heeft een dun postuur en droeg een lichtkleurig shirt met verschillende kleuren en een donkere spijkerbroek. De tweede is gespierd, ongeveer 1.70 meter lang en heeft gemillimeterd donkerblond haar. De laatste man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort donker haar.

Getuigen gezocht

De politie heeft met een aantal getuigen gesproken, maar komt graag in contact met mensen die de vechtpartij gezien hebben en nog geen contact met de politie hebben gehad. Daarnaast spreekt de recherche graag met mensen die de mannen met bovengenoemd signalement eerder op de avond in Amsterdam gezien hebben. Mogelijk hebben zij voorafgaand aan de vechtpartij iets gedronken bij een horecagelegenheid en weten deze getuigen meer over de mannen en waar zij voorafgaand aan de vechtpartij geweest zijn.

Beeldmateriaal gezocht

De recherche die de zaak onderzoekt is op zoek naar beeldmateriaal. Het was die avond druk op de Wallen en mogelijk hebben getuigen foto’s en/of filmpjes van de vechtpartij gemaakt. De rechercheurs willen deze beelden graag hebben. Uploaden kan via het tipformulier.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: