maandag, 5. september 2016 - 16:45 Update: 05-09-2016 19:38

'Gevaarlijk transport' van buurtschap Tiggelaar wint corso Zundert

'Gevaarlijk transport' van buurtschap Tiggelaar wint corso Zundert
Foto: Erwin Martens/Corso Zundert
Zundert

Het buurtschap Tiggelaar heeft afgelopen weekend het 75e corso van Zundert gewonnen met 'Gevaarlijk transport'. Helpt Elkander werd tweede met 'Menskracht'.

De publieksprijs was voor buurtschap Schijf met 'Valse hoop'. Vanwege de harde wind konden de wagens van Heikant en Veldstraat niet deelnemen, een domper voor het corso.

Draak

Het trio Eefje Wagtmans-Goos, Johan van Trijp en Marc van Beek tekende voor het ontwerp van 'Gevaarlijk transport'. Bij graafwerkzaamheden bij de bouwplaats was een groot monster ontdekt, dat tijdens de corsozondag door een gespecialiseerd bedrijf getransporteerd werd. Dat ging maar juist goed. Werknemers kunnen de grote draak maar ternauwernood in bedwang houden.

Harde wind domper

Een domper op het corso was dat vanwege de harde wind twee buurtschappen niet mee konden rijden, een buitengewoon verdrietig feit voor de buurtleden die maandenlang aan de wagens gewerkt hebben. 

Zowel de wagen van Veldstraat als die van Klein-Zundertse Heikant bleven op het tentoonstellingsterrein staan en werden zodoende ook niet gejureerd. Het corso van 2016 trok naar schatting 75.000 bezoekers.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):