woensdag, 7. september 2016 - 8:23 Update: 07-09-2016 9:29

Druk zomerseizoen voor ANWB met 630.000 telefoontjes

Druk zomerseizoen voor ANWB met 630.000 telefoontjes
Foto: Archief BON ter Illustratie
Den Haag

De 800 hulpverleners van de ANWB Alarmcentrale hebben een druk zomerseizoen achter de rug. In totaal kwamen er 630.000 telefoontjes uit binnen- en buitenland binnen. De week van 18 juli was met bijna 74.000 telefoontjes het drukst.

Het ging daarbij om hulpvragen van zieke of gewonde vakantiegangers en om reizigers die problemen hadden met de auto of caravan. De meeste ziektemeldingen komen dit jaar uit Turkije en Spanje. Daarbij gaat het vooral om maag- darmproblemen. Deze treden vaak op als gevolg van de andere eetgewoonten die deze landen kennen. Daarnaast vragen de hoge temperaturen in zuidelijke landen om extra oplettendheid.

Vooral veel lekke banden 

Dit jaar ziet de ANWB een opvallende verschuiving in de top 3 van meest gemelde pechgevallen. De koelingsproblemen zijn – dankzij de matige zomertemperaturen in de reisweekenden- uit de bovenste gelederen verdwenen. Daarvoor in de plaats komt de lekke band, die voor problemen zorgt omdat er vaak geen reservewiel in de auto of caravan aanwezig is. Ook opmerkelijk is dat een toenemend aantal Nederlanders ervoor kiest om met een “retro” bus, motor of camper door Europa te reizen. Pech aan deze voertuigen leidt vaak tot een ingewikkeld hulpverleningsproces omdat garages doorgaans geen onderdelen voor deze oldtimers in huis hebben.

Deze zomer waren 16 wegenwachten actief in populaire vakantiegebieden in Frankrijk en Italië. Zij hielpen mensen met autoproblemen en assisteerden lokale garages bij het stellen van diagnoses. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):