woensdag, 7. september 2016 - 14:54 Update: 07-09-2016 15:02

Vrouw bekneld en ernstig gewond geraakt bij ongeval A2

Vrouw bekneld en ernstig gewond geraakt bij ongeval A2
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Geleen

Woensdagochtend zijn bij een ernstig verkeersongeval op de A2 ter hoogte van Geleen op de oostelijke rijbaan richting Amsterdam drie personen gewond geraakt waarvan één met ernstig letsel. Dit meldt de politie woensdag.

'Bij het ongeval waren een personenauto, een camper en een vrachtwagen betrokken. Een vrouw die in de personenauto zat, raakte bij het ongeval bekneld en kon door de brandweer worden bevrijd. Zij is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht', aldus de politie. 

Twee anderen betrokkenen liepen lichte verwondingen op en zijn ook naar het ziekenhuis vervoerd voor medische zorg. Een traumaheli werd ingezet, zodat de noodarts ter plaatse hulpverlening kon bieden.

Snelweg afgesloten

Het ongeval, dat rond 10.15 uur plaatsvond, heeft voor grote verkeersoverlast gezorgd op de A2 in noordelijke rijrichting. De snelweg is na het ongeval voor alle verkeer afgesloten. 

Na verloop van tijd heeft de politie één rijstrook vrijgegeven, zodat het verkeer dat vast stond, kon doorrijden. Daarna is de A2 in noordelijke rijrichting opnieuw afgesloten in verband met het verdere onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Getuigen gezocht

De politie, die een technisch onderzoek heeft ingesteld om de precieze oorzaak van de aanrijding te achterhalen, is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben, worden verzocht contact met de politie op te nemen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: