donderdag, 8. september 2016 - 8:22 Update: 08-09-2016 19:57

Gerechtelijk onderzoek toont aan: Efteling is nooit concreet doelwit geweest

OM: Efteling is nooit concreet doelwit geweest
Foto: fbf
Tilburg

De Efteling is in het onderzoek naar een aangehouden 25-jarige vrouw uit Werkendam nooit een concreet doelwit geweest. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten.

'Dat kan worden geconcludeerd uit het strafrechtelijke onderzoek. Er is geen dreiging geweest, zoal gesuggereerd wordt in de BN DESTEM van vandaag', aldus het OM.  

De krant schreef donderdag dat de 25-jarige vrouw die in juni werd opgepakt mogelijk een terreuraanslag wilde plegen op Attractiepark de Efteling maar dit klopt niet zo laat het OM weten.

De vrouw had zich volgens de krant willen aansluiten bij de IS. De vrouw werd opgepakt toen ze wilde afreizen naar Syrië. Ze had plannen te trouwen met een strijder van de IS. Op de telefoon van de verdachte werden berichten gevonden over terroristen die op weg waren naar Nederland en België. 

De verdachte is volgens haar advocaat ‘tot inkeer gekomen’: „Ze heeft haar verhaal bij de politie gedaan. De verdachte heeft IS afgezworen, maar blijft volgens Broere moslim. 'Ze mocht na zes weken voorlopige hechtenis uit de cel. Nu leeft ze in angst voor wraak door IS.'

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: