donderdag, 8. september 2016 - 12:09 Update: 08-09-2016 12:10

34-jarige rijdt tegen boom na rammen politiewagens

34-jarige rijdt tegen boom na rammen politiewagens
Foto: fbf
Driebergen

De politie heeft donderdag 8 september op de N271 bij Milsbeek een 34-jarige man uit Zaltbommel aangehouden die tijdens een achtervolging probeerde drie politiewagens van de weg te drukken.

Bij de achtervolging verloor de man de macht over het stuur en kwam tot stilstand tegen een boom. De verdachte wordt poging tot doodslag verweten.

In de vroege ochtend zagen de agenten van de Landelijke Eenheid de kleine vrachtwagen rijden. Om het voertuig te controleren kreeg de bestuurder een stopteken maar daar gaf hij geen gevolg aan. In de achtervolging die daarop volgde probeerde de verdachte de drie politiewagens van de weg te rammen. Daarbij zijn de auto’s van de politie zwaar beschadigd. De achtervolging eindigde op het moment dat de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De vrachtwagen werd daarbij opengereten en verloor een deel van zijn lading, duizenden opvouwbare kratten. De verdachte vluchtte te voet maar kan even later worden aangehouden.

Ziekenhuis

Omdat de man uit Zaltbommel klaagde over pijn in zijn nek is hij per ambulance voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later ontslagen maar hij zit nu vast op het politiebureau in Venlo. De politiemedewerkers bleven allen ongedeerd maar de schade aan hun auto’s was groot. Eén politiewagen is total loss en twee andere zwaar beschadigd. De politie onderzoekt nu of de lading van diefstal afkomstig is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: