donderdag, 8. september 2016 - 18:59 Update: 08-09-2016 19:28

Gesprek tussen Gülenschool en ouders loopt op niets uit

Gesprek tussen gulenschool en ouders loopt op niets uit
Foto: fbf
Zaandam

Het overleg tussen de islamitische basisschool De Roos uit Zaandam en de vier moeders die de school ervan beschudigd hadden dat ze een Güleschool zijn is op niets uitgelopen, zo melden verschillende media donderdag.

Nu moet de rechter gaan uitmaken of de ouders te ver zijn gegaan met hun beschuldigingen aan het adres van de school. De ouders brachten de school in verband met de omstreden prediker Fethullah Gülen. Gülen en zijn beweging worden in Turkije verantwoordelijk gehouden voor de mislukte staatsgreep. De vier ouderparen riepen andere ouders op om hun kind van school te halen. Inmiddels zij ner ongeveer 150 kinderen door hun ouders van deze school gehaald, 76 kinderen hebben nog geen nieuwe school  gevonden.

Via een kort geding eiste de school bij de rechter dat de ouders zouden stoppen met hun beschuldigingen. De rechter was van mening dat beide partijen eerst nog eens met elkaar om tafel moesten gaan zitten. Vanmiddag vond een tweede gesprek plaats, maar ook dat liep op niets uit. Volgende week vrijdag doet de rechter in Haarlem alsnog uitspraak in het kort geding.