donderdag, 8. september 2016 - 19:34

Twee gewelddadige berovingen binnen een kwartier onder nieuwe Botlekbrug

Twee gewelddadige berovingen binnen een kwartier onder nieuwe Botlekbrug
Foto: Archief EHF
Hoogvliet

Tussen ongeveer 14.15 uur en 14.30 uur werden donderdag op de Venkelweg, onder de Botlekbrug, twee mannen beroofd. Zij raakten daarbij beiden gewond aan hun gezicht. De politie vermoedt dat het gaat om dezelfde daders en is naar hen op zoek.

De twee meldingen kwamen kort na elkaar en kwamen grotendeels met elkaar overeen. Het eerste slachtoffer verklaart dat hij onder de nieuwe Botlekbrug fietste, toen twee mannen met een lichtgetint uiterlijk hem in accentloos Nederlands bedreigden met een vuurwapen. Hij moest zijn telefoon en portemonnee afgeven. Hij kreeg een klap met het vuurwapen, waarbij hij een hoofdwond opliep. Daarna renden de verdachten weg in de richting van het Ruigeplaatbos. Het geschrokken slachtoffer schatte de daders rond de 19 en 23 jaar en tussen de 1.70 en 1.80m lang.

Het tweede slachtoffer fietste op dezelfde locatie toen twee verdachten hem tot stoppen dwongen. Hij heeft geen wapen gezien, maar kreeg wel een vuistslag in zijn gezicht waarbij hij mogelijk ernstig letsel opliep. Ook hij moest telefoon en portemonnee inleveren. Daarna gingen de mannen er vandoor in de richting van park de Heerlijkheid, één per fiets en de andere te voet.

Dit slachtoffer kon een uitgebreid signalement geven van de twee berovers.

Beide verdachten waren volgens hem tussen de 20 en 25 jaar oud, zongebruind of lichtgetint, hadden een smal postuur en kort donker haar. De ene was wat langer dan de ander: ongeveer 1.70-1.75 tegenover 1.85-1.90. De kleinste was te fiets, droeg donkere kleding en een bruine schoudertas. De langste droeg een zwart t-shirt en een zwarte joggingbroek.

De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht voor de behandeling van hun verwondingen. De politie is op zoek naar de verdachten.
Mensen die getuige waren van de incidenten, die de signalementen of de combinatie van de verdachten herkennen of die andere informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden nadrukkelijk gevraagd contact op te nemen met de politie.

Categorie:
Blik op 112: