vrijdag, 9. september 2016 - 15:55 Update: 09-09-2016 18:39

Agent schiet verdachte gestolen auto na rammen politieauto in been

Agent schiet vluchtende verdachte uit gestolen auto in been
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Een agent heeft vrijdagmiddag in Amsterdam een man die in een gestolen auto reed in zijn been geschoten. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'De man is aangehouden en in stabiele toestand overgebracht naar een ziekenhuis', aldus de politie. Een agent in burgerkleding zag rond 14.10 uur op de kruising Burgemeester Roëllstraat en Slotermeerlaan een auto rijden die een vreemde manoeuvre maakt. 

Rammen politieauto

Toen hij het kenteken controleerde van de auto zag hij dat de auto als gestolen staat geregistreerd. De agent in burger riep direct geüniformeerde agenten op om hem te assisteren. De bestuurder van de gestolen auto ging er vandoor en ramde daarbij twee voertuigen waaronder een politieauto. 

Vervolgens stapte de man uit de gestolen auto en rende weg. De verdachte werd gesommeerd en gewaarschuwd om te blijven staan maar voldeed hier niet aan. Pas nadat een agent hem in zijn been had geschoten, kon hij worden aangehouden. Hij is in stabiele toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie heeft geschoten start de rijksrecherche een onderzoek. Meer informatie wordt daarom door de politie op dit moment niet verstrekt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: