vrijdag, 9. september 2016 - 21:44 Update: 10-09-2016 15:42

Burgemeester Faber is overlastgevende jeugd zat

Burgemeester Faber: ‘Zaandamse wijk Poelenburg is van iedereen’
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zaandam

Vrijdagmiddag heeft burgemeester Geke Faber de in opspraak geraakte wijk Poelenburg in Zaandam bezocht. 'Vanwege de overlast van rondhangende jeugd ging zij in gesprek met verontruste bewoners en medewerkers van de Vomar', zo meldt de gemeente Zaandam vrijdag.

Overlast jongeren

‘Deze wijk is van iedereen: iedereen moet zich hier veilig voelen, dat is onze inzet’, zei de burgemeester. ‘De politie en de gemeente zijn al langer bekend met de overlast die jongeren veroorzaken. Het gedrag dat werd vertoond en zoals we zagen op de vlog is onacceptabel. Ik snap heel goed dat mensen zich onveilig voelen en dat kunnen we niet accepteren. De gemeente en de politie werken hierbij nauw met elkaar samen.'

Gesprek in De Poelenburcht

De burgemeester sprak in buurtcentrum De Poelenburcht met bewoners die aangaven wat hen dwarszit en zij gaven suggesties voor een aanpak. Ook de politie was bij dat gesprek aanwezig. Eerder deze week was al besloten dat zowel politie als de handhavers van de gemeente meer toezicht gaan houden. Zij zijn zichtbaar aanwezig en treden op bij overlast en overtredingen. De jongeren worden op hun gedrag aangesproken en bij overtredingen worden boetes uitgeschreven.

De gemeente gaat de komende week weer in gesprek met buurtbewoners en de Vomar. Maar ook met de jongeren zelf vinden gesprekken plaats.

Meld overlast

De burgemeester deed opnieuw een oproep aan de bewoners om bij strafbare feiten aangifte te doen bij de politie en overlast te blijven melden bij de gemeente. Zo kan er gericht worden opgetreden. Meldingen kunnen worden gedaan via de website van de gemeente of via het telefoonnummer 14 075.

Categorie:
Provincie: