zaterdag, 10. september 2016 - 12:53 Update: 11-09-2016 13:14

Omstanders halen dronken bestuurder uit auto in Breda

Omstanders strekken dronken man uit auto in Breda
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Omstanders hebben mogelijk een ernstige aanrijding voorkomen door een stomdronken bestuurder uit zijn auto te trekken, nadat hij vol gas straatmeubilair had aangereden. De politie nam de man over.

Op vrijdag 9 september 2016 om 18.16 uur kwamen er verschillende meldingen snel achter elkaar binnen van een man die dronken achter het stuur was gestapt in de Jorisstraat. Direct daarop kwamen er meldingen binnen van de Ginnekenweg dat de man daar tegen de richting in reed. Getuigen probeerden contact met hem te maken door op zijn raam te kloppen maar de man reageerde nergens op. Hij is daar vol gas tegen een prullenbak en tegen een bloembak aan gereden. De man kwam uiteindelijk aan op de Ginnikenmarkt. Daar maakte hij ook nog een aanrijding.

Toen vond men het welletjes en is de 36-jarige inwoner van Breda door verschillende omstanders uit zijn auto getrokken. Men vreesde dat hij met zijn auto een terras op zou rijden. De ondertussen van alle kanten toegesnelde politie heeft de verdachte overgenomen. Aan het bureau bleek de man te dronken om een ademtest af te leggen. Daardoor is er een arts bijgehaald die bloed van de verdachte heeft afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen bepalen. De verdachte is aan het bureau in gesloten. Er zal een flink dossier tegen hem opgemaakt worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: