zondag, 11. september 2016 - 17:33 Update: 11-09-2016 20:49

Politie vindt vuurwapens in auto met twee zwaargewonden

Vuurwapens gevonden na ernstige eenzijdige aanrijding met 2 zwaargewonden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Berkel-Enschot

In het Brabantse Berkel-Enschot zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee zwaargewonden gevallen bij een ernstige eenzijdige aanrijding. Dit meldt de politie zondag.

'Toen de brandweer de auto bekeek troffen ze daar twee vuurwapens aan', meldt de politie die de vondst onderzoekt.

'Harde knal'

De melding van de zware aanrijding op de Enschotsebaan kwam om 2.40 uur binnen bij de hulpdiensten. Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord. Toen ze poolshoogte namen zagen ze een rokende auto tegen een boom staan met twee mannen erin. De buurtbewoners haalden de twee slachtoffers uit de auto en verleenden eerste hulp tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Ook probeerden ze de brand te blussen. 

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt, verschillende brandweerauto’s, meerdere ambulances en een traumaheli en verschillende politie-eenheden. Nadat de gewonden, twee 25-jarige jongens uit Tilburg, verzorgd en met zwaar letsel vervoerd waren naar het ziekenhuis startte de politie en onderzoek.

Wapens

De toedracht van de aanrijding is niet duidelijk, verklaringen van de inzittenden zal daar uitsluitsel over moeten geven. In de auto werden twee vuurwapens aangetroffen. Zo op het eerste oog lijken het gasdrukwapen te zijn maar dat wordt nog onderzocht. 'Uiteraard zullen de beide verdachten, als hun gezondheid het toelaat, verhoord worden over deze vondst in de auto', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: