maandag, 12. september 2016 - 8:17 Update: 12-09-2016 17:04

Massale politie-inzet voorkomt massale vechtpartij na oproep rapper

Politie Tilburg voorkomt massale vechtpartij tussen meer dan 100 personen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

De politie heeft, door een massale inzet, zondagavond 11 september een vechtpartij voorkomen tussen meer dan 100 personen. Er zijn geen gewonden gevallen en geen aanhoudingen geweest.

Op zondag om 21.00 uur kreeg de politie informatie dat er een massale vechtpartij zou gaan plaatsvinden in Tilburg-Noord. De vechtpartij zou op social-media aangekondigd zijn en mogelijk voortkomen uit een ruzie tussen twee bekende rappers. Kort daarna kwamen er telefoontjes vanuit Tilburg-Noord van verschillende bewoners dat een groep van meer dan honderd mensen gewapend met stokken door de straten liep.

Inzet politie

De politie nam de meldingen uiterst serieus en heeft de hulp ingeroepen van andere districten en eenheden in de omgeving. In korte tijd waren er in Tilburg-Noord op verschillende strategische punten politie-eenheden gepositioneerd. In totaal waren meer dan 40 politieagenten ingezet. Dat betroffen eenheden uit Tilburg, uit Breda, vanuit de Eenheid Oost-Brabant en de Landelijke Eenheid. Ook was er een politiehelikopter ingezet die de situatie vanuit de lucht kon waarnemen.

Dat zal voor overlast gezorgd hebben bij omwonenden. Door de massale aanwezigheid van politie heeft er geen vechtpartij plaatsgevonden en was om 23.00 uur de situatie in Tilburg-Noord weer rustig. De politie houdt de komende tijd de situatie scherp in het oog. Ook zal er een onderzoek gestart worden naar de aanleiding van deze vechtpartij.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):