maandag, 12. september 2016 - 11:03

Medewerkers zwembad Den Ekkerman in Veldhoven voeren actie om sluiting

Medewerkers zwembad Den Ekkerman in Veldhoven voeren actie om sluiting
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Veldhoven

Medewerkers van zwembad Den Ekkerman in Veldhoven voeren morgen, dinsdag 13 september, gekleed in oranje, samen met de FNV actie tegen het verdwijnen van de banen van zwemdocenten en toezichthouders.

‘De gemeente wil het zwembad kopje onder laten gaan. 35 banen dreigen te verdwijnen. Als Den Ekkerman verdwijnt, dan is er in de hele regio geen enkel zwembad meer. En dat is raar, alle fracties in de gemeente willen een zwembad in Veldhoven, maar weigeren hier geld voor uit te trekken’, aldus Hanan Yagoubi, bestuurder bij FNV Publiek Belang.

Yagoubi vervolgt: ‘Wethouder Wijman neemt deze maand een beslissing over de toekomst van het zwembad. De gemeente heeft al tien jaar de tijd gehad om een reddingsboei toe te werpen en plan te komen voor een nieuw zwembad. De medewerkers laten verzuipen en het bad sluiten, zou een schande zijn. Sluiting heeft niet alleen negatieve gevolgen voor het personeel, maar ook voor de 45.000 inwoners van Veldhoven: geen zwemles, geen zwemmen voor doelgroepen, niet voor ouderen, et cetera. De wethouder kan deze avond zelf komen kijken hoe belangrijk dit zwembad voor de regio is.’

Actie

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur zijn er verschillende (dans)optredens, toespraken van medewerkers, gaan lokale politici in gesprek met zwembadmedewerkers en worden handtekeningen aangeboden aan de burgemeester.

Categorie:
Provincie: