dinsdag, 13. september 2016 - 9:55 Update: 13-09-2016 11:21

Politie Zaanstad pakt acht overlastgevende mensen op. Drie auto's in vlammen op

Politie Zaanstad pakt acht overlastgevende mensen op
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zaanstad

De politie heeft in Zaanstad sinds de extra maatregelen die maandag van kracht zijn gegaan zeker acht mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten.

Gisteren maakte de gemeente Zaanstad, politie en openbaar ministerie bekend extra maatregelen te nemen om de overlast van een groep jongeren rondom de supermarkt aan de E. Heimansstraat in de Zaandamse wijk Poelenburg aan te pakken.

Eén van die middelen is cameratoezicht. Sinds gisterenmiddag waren er tientallen agenten op de been rondom de bewuste supermarkt. Inmiddels heeft de politie acht overlastgevende mensen aangehouden. Eerder die ochtend werd een 17-jarige jongen uit Zaandam door de politie aangehouden en ingesloten. Hij wordt verdacht van mishandeling van een fietser. 

Autobranden

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee autobranden van afgelopen nacht op de Spil. Omstreeks 2:00 uur kwam de melding binnen dat er twee auto’s in brand stonden. De twee voertuigen stonden ieder aan een kant van de straat geparkeerd. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. Twee dagen geleden ging ook al een auto in vlammen op. Het is nog onbekend of de autobranden voortkomen uit de onrust die in de wijk Poelenburg zijn ontstaan. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: