woensdag, 14. september 2016 - 9:49 Update: 16-09-2016 11:59

Turks ziekenhuis wil medisch centrum in Amsterdam starten

Amsterdam

Eind 2016 zal het van oorspong Turkse ziekenhuis Acibadem een medisch centrum in Amsterdam openen. Het bedrijf wil ook uitbreiden naar West-Europa. Dit schrijft het vakblad Medisch Contact woensdag.

Acibadem is onderdeel van de beursgenoteerde zorggigant IHH. De Acibadem Hospitals Group is in 1991 opgericht en heeft naar eigen zeggen 21 ziekenhuizen in bezit. De Group is een belangrijke speler op de ziekenhuismarkt. Niet alleen in Turkije, maar ook in landen als Bulgarije en Macedonië.

Zorggigant IHH (Integrated Healthcare Holdings Berhad) kocht in juni 3600 vierkante meter kantoorruimte in Amsterdam. Het medisch centrum zal daar voor diagnostisch onderzoek dienst gaan doen, naast poliklinische behandeling en kleine operaties in dagbehandeling, zoals cosmetische ingrepen en behandeling van spataderen. Directeur Konrad Yuruk zegt in Medisch Contact dat het medisch centrum zich op 'iedereen' richt, maar de meeste Turkse Nederlanders de naam Acibadem wel kennen. Contracten met zorgverzekeraars zijn nog niet rond.