woensdag, 14. september 2016 - 18:48 Update: 14-09-2016 18:49

Man deed het met zeer jonge kinderen en hond

Man deed het met zeer jonge kinderen en hond
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Een 43-jarige man uit Vianen heeft zich schuldig gemaakt aan ontuchtige handelingen met een hond en vier zeer jonge kinderen, en het verwerven, vervaardigen en verspreiden van dieren- en kinderporno.

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Zwakbegaafd

Deskundigen vinden de kans op herhaling groot. Uit hun rapportage blijkt er sprake is van ziekelijke stoornissen bij de man. Hij is zwakbegaafd, heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis, pedofilie en hyperseksualiteit. Hij heeft de drang en neiging om seksueel te experimenteren met kinderen en dieren. Zijn handelen is gericht op directe behoeftebevrediging en wordt niet geremd door normen, waarden, empathie of schaamte. De rechtbank oordeelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.

Langdurige en intensieve behandeling

De gepleegde feiten zijn dusdanig ernstig dat - naast de tbs - een celstraf van vier jaar op zijn plaats is. Gelet op de stoornis en de beperkte beïnvloedbaarheid van de man zal de behandeling in de tbs-kliniek naar verwachting lang duren. De rechtbank wijkt mede daarom af van de door de officier van justitie geëiste celstraf van vijf jaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):