zaterdag, 17. september 2016 - 18:22 Update: 17-09-2016 18:31

Fouilleeractie levert 6 automatische vuurwapens en bijna 2 ton cash op

Fouilleeractie levert 6 automatische vuurwapens en bijna 2 ton cash op
Foto: Politie
Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft afgelopen woensdag bij een preventieve fouilleeractie in het centrum rond 21.30 uur twee mannen aangehouden op verdenking van witwassen. 'Bij het vervolgonderzoek troffen agenten bijna 183.000 euro contant geld en 6 automatische vuurwapens aan', maakt de politie zaterdag bekend.

'De auto met de twee mannen viel op vanwege hun rijgedrag. Toen agenten hen staande hielden en controleerden, bleken ze opvallend veel telefoons bij zich te hebben en gaven ze onlogische verklaringen', aldus de politie. De Rotterdammer (28) en een man uit Breda (22) werden aangehouden op verdenking van witwassen. Hun auto werd in beslag genomen. 

Uitzonderlijk

De politie zette het onderzoek gelijk voort, en kwam daarbij uit bij een pand in het Scheepvaartkwartier. Bij een doorzoeking van het appartement onder leiding van de Rechter Commissaris vonden agenten een tas vol bankbiljetten. Al tellend kwam de forensische opsporing tot 182.700 euro. Daarnaast namen ze twee geldtelmachines, diverse dure horloges en tientallen telefoons in beslag. 

Het onderzoek leidde de vasthoudende agenten daarna naar een auto bij het pand. In de achterbak vonden ze naast een tas met sportkleren een tas met daarin zes automatische wapens en verschillende patroonhouders. Een uitzonderlijke vangst. Ook die auto werd veiliggesteld. 

Arrestatieteam

Ondersteund door collega’s van de Landelijke Eenheid en de politie in Breda gingen de Rotterdamse agenten vervolgens naar de woning van de verdachte in Breda. Omdat daar mogelijk ook wapens zouden liggen, betrad het Arrestatieteam de woning. 

Bij de doorzoeking werden veel dure spullen gezien, maar geen vuurwapen gevonden. De recherche zet het onderzoek voort. De verdachten zijn vrijdag getoetst, maandag zal het Openbaar Ministerie de verdachten voorgeleiden.