zondag, 18. september 2016 - 17:01 Update: 18-09-2016 17:12

Groep van 250 tot 300 mensen keert zich tegen politie

Groep van 250 tot 300 mensen keert zich tegen politie
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Oliemolenhof een vrouw aangehouden voor belediging. Na de aanhouding keerde een grote groep zich tegen de politie.

De politie kreeg rond 23.30 uur de melding dat het onrustig was op de Oliemolenhof. Er was een feest aan de gang in een horecagelegenheid, die door de organisatie voortijdig werd afgebroken wegens verschillende incidenten. De straat liep vol met vertrekkende gasten, maar een van de bezoekers, een 17-jarige vrouw uit Amersfoort, wilde niet vertrekken. De politie moest ter plaatse moest komen voor assistentie. De Amersfoortse beledigde de aanwezige agenten en werd hierop aangehouden.

Na deze aanhouding keerde een groep van zo’n 250 tot 300 aanwezigen zich tegen de politie. Er hing een grimmige sfeer. Om de rust te bewaren werd versterking gevraagd en moest de politie noodgedwongen met behulp van de wapenstok en inzet van politiehonden het Eemplein leeg maken. De groep bekogelde de agenten met stenen. Eén van de agenten raakte hierbij gewond en een aantal politievoertuigen raakten beschadigd door de stenen.  Na het leegmaken van het Eemplein keerde de rust terug. Er is een onderzoek gestart naar de stenengooiers en de politie zoekt getuigen

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: