dinsdag, 20. september 2016 - 11:33 Update: 20-09-2016 14:32

Slachtoffer steekpartij Amsterdam is 46-jarige man

Twee aanhoudingen na steekincident in Amsterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Maandagavond 19 september 2016 zijn twee 26-jarige mannen aangehouden in verband een steekincident en openlijke geweldpleging. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht, behandeld en opgenomen. De verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht en ingesloten.

Het 46-jarige slachtoffer liep met familieleden langs de Amstel en ter hoogte van de Amstelstraat liep het uit de hand tijdens een confrontatie met de twee later aangehouden mannen. De twee mannen, bekenden van de politie, belaagden de man. Hierbij werd het slachtoffer meerdere keren gestoken en geslagen. De belagers gingen er te voet vandoor. Het slachtoffer werd in de Amstelstraat opgevangen in een horecagelegenheid. De politie was met meerdere eenheden snel ter plaatse en wisten vrij snel met behulp van aanwijzingen van omstanders de verdachten te vinden en aan te houden. Een van hen had zich op de Nieuwe Herengracht onder een auto verstopt.

Vandaag zullen de verklaringen van het slachtoffer en andere getuigen worden opgenomen. De verdachten worden in verzekering gesteld en gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: