dinsdag, 20. september 2016 - 20:54 Update: 20-09-2016 21:19

'Laat voetbalclubs de directie van de KNVB aanstellen en controleren'

'Laat voetbalclubs de directie van de KNVB aanstellen en controleren'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De clubs uit de Eredivisie vinden dat de Raad van Commissarissen van de KNVB op de schop moet.

Na het vertrek van Johan Lokhorst lijkt dat ook te gebeuren. Volgens Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van Voetbal International, zijn directe vervangers niet de oplossing.

Het vinden van geschikte mensen voor de RvC is namelijk lastiger dan het lijkt, vindt Ruesink. 'Wie durft het voetbal te helpen in de wetenschap dat de reputatieschade enorm is? Het is een probleem waar de politiek al jaren mee worstelt. Capabele mensen zijn bijna niet te vinden. En als ze er zijn, dan willen ze (vaak) niet', zegt hij in zijn column in Voetbal International.

'Was Johan Lokhorst de beste op zijn positie als voorzitter? We weten het niet. Succesvol in het bedrijfsleven - hij werd miljonair door de verkoop van Peijnenburg - betekent nog niet succesvol in het voetbal. Feit is dat het voetbal dit soort types, los van iemands kwaliteiten, niet trekt', aldus Reusink. 'Met die wetenschap is er maar één logische oplossing: schaf de rvc af. Laat de clubs maar de directie van de KNVB aanstellen en controleren. Dan zijn ze meteen medeverantwoordelijk voor het beleid.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):