vrijdag, 30. september 2016 - 18:20 Update: 01-10-2016 16:52

Automobilist omgekomen bij aanrijding vrachtwagen achterop file

Vrachtwagen ingereden op file bij Joure
Foto: MV Blik op Nieuws
Joure

Bij het knooppunt Joure op de A7 is vrijdagmiddag een vrachtwagen op een file ingereden. Daarbij is één dode gevallen.

Bij de aanrijding waren meerdere voertuigen betrokken. Na de aanrijding vloog de cabine van de vrachtwagen en een personenwagen in brand en kwam één persoon om het leven. Meerdere personen raakten gewond.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de chauffeur van de vrachtwagen mogelijk de file over het hoofd gezien. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een inzittende van de auto waarmee de vrachtwagen in botsing kwam is overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Rond 16.00 uur stond het verkeer vanuit de richting Sneek te wachten voor het knooppunt Joure. De persoon die is overleden heeft geremd voor het stilstaande verkeer. Een daar achter rijdende 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roelofarendsveen heeft de file vermoedelijk te laat opgemerkt. Hij botste tegen de personenauto, waarbij de personenauto deels onder de vrachtwagen terecht kwam. De personenauto en de cabine van de vrachtwagen vlogen daarbij in brand.

Eén dode, één gewonde

De vrachtwagenchauffeur wist zijn voertuig op tijd te verlaten. De inzittende van de personenauto is bij de aanrijding en de daaropvolgende brand om het leven gekomen. Naast deze twee voertuigen waren nog zes andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Zwangere vrouw

Een kleinere vrachtwagen is gekanteld en vijf personen auto’s liepen materiële schade op. Eén zwangere vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij en zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel.

Identiteit

Het is nog niet duidelijk wie de overleden persoon is. De politie heeft op basis van het kenteken kunnen achterhalen wie de eigenaar van de auto is. Deze persoon is niet thuis aangetroffen. Het lijkt aannemelijk dat het de eigenaar van de auto is die om het leven is gekomen, maar nader onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

Politieonderzoek

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Vanwege hulpverlening, onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het opruimen van de chaos is de A7 tussen Joure-West en knooppunt Joure in beide richtingen uren afgesloten geweest. Dat heeft rondom Joure voor flinke vertraging gezorgd. Rond 22.00 uur was de weg weer helemaal vrij.

Categorie:
Provincie: