zaterdag, 1. oktober 2016 - 9:06 Update: 02-10-2016 9:54

Crash met spookrijder (84) op A2 bij Best kost twee mensen het leven

Best

Een ernstig verkeersongeval op de snelweg A2 bij Best heeft vrijdagavond laat het leven van twee mensen gekost. Twee andere personen raakten ernstig gewond.

Meldingen spookrijder

Tegen 23.00 uur bereikten de eerste meldingen van een spookrijder  in de buurt van het knooppunt Leenderheide via het alarmnummer 112 de politie. Er volgden daarna nog tientallen meldingen. De bestuurder, een 84-jarige man uit Best, reed uiteindelijk een grote afstand over de parallelrijbaan N2 tegen het verkeer in.

Ondanks de inzet van alle beschikbare politie-eenheden in de directe omgeving van de N2 lukte het niet de spookrijder tijdig te onderscheppen. Ruim tien minuten na de eerste melding klapte de auto van de spookrijder ter hoogte van de overgang van N2 naar A2 frontaal op de tegemoet rijdende andere auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Mol (België), die ook als gevolg van het ongeval overleed. Bij hem in de auto zaten een 49-jarige vrouw uit Oirschot en haar 14-jarige zoon, die beiden zwaar gewond naar een ziekenhuis werden vervoerd.

'Hoge snelheid'

Eén traumahelikopter landde nabij het ongeval op de snelweg, de andere maakte een rendez-vous langs de snelweg A58 bij tankstation Kriekampen. Volgens medeweggebruikers zou de spookrijder met hoge snelheid tegen het verkeer ingereden zijn.

Politieonderzoek

De politie probeert te achterhalen hoe het kon gebeurden dat de man op de verkeerde weghelft terechtkwam. De snelweg richting het zuiden is geruime tijd afgesloten geweest. Nadat het onderzoek was afgerond en de ravage was opgeruimd kon de rijbaan kort na 2.00 uur weer worden vrijgegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: