zaterdag, 1. oktober 2016 - 16:13 Update: 01-10-2016 16:26

Agent schiet man in voet na caféruzie Rotterdam

Agent schiet man in voet na caféruzie Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een agent heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Rotterdam een verdachte die op de vlucht sloeg in zijn voet geschoten na een mishandeling in een café aan de Rotterdamse Hilledijk waarbij een vuurwapen in het spel zou zijn. dit meldt de politie zaterdag.

Klant mishandeld door drie personen

De melding kwam rond 2:00 uur binnen bij de meldkamer in Rotterdam. In een café aan de Hilledijk zouden drie mannen een klant hebben mishandeld. Ze zouden ook een vuurwapen hebben. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de Hilledijk. 

Toen de agenten de drie mannen stopten om ze – vanwege het vermoeden dat zij een vuurwapen bij zich droegen – te controleren, zette één van hen het op een lopen. Hierop schoot een agent hem in zijn voet.

Ziekenhuis

De man, een 24-jarige Rotterdammer, is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Het genoemde vuurwapen werd niet gevonden, wel droeg de man een kogelwerend vest. De aangehouden man wordt verhoord over wat zich in het café afspeelde.

Zus ook aangehouden

De 28-jarige zus van de verdachte is aangehouden voor het onafgebroken uitschelden van agenten. Daarnaast begaf ze zich op het voor onderzoek afgezette terrein. Zoals gebruikelijk is bij schietincidenten met letsel waarbij agenten betrokken zijn, onderzoekt de Rijksrecherche de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: