maandag, 3. oktober 2016 - 10:23 Update: 12-07-2022 9:34

Negen aanhoudingen Capelle a/d IJssel voor groot aantal geweldsmisdrijven

Negen aanhoudingen Capelle a/d IJssel voor groot aantal geweldsmisdrijven
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Capelle a/d IJssel

De afgelopen weken heeft de politie negen verdachten aangehouden voor een groot aantal geweldsmisdrijven in de Hovenbuurt. Het gaat om twee vrouwen en zeven mannen in de leeftijd van 17 tot 24 jaar uit Capelle.

Sinds juli van dit jaar is een team van de Politie Rotterdam bezig met een onderzoek naar een groot aantal geweldsmisdrijven in de Hovenbuurt, in de wijk Middelwatering Oost. De berovingen, woningovervallen en openlijke geweldplegingen vierden de laatste maanden hoogtij in de buurt. De verdachten zijn van Antilliaanse afkomst en in de leeftijd van 17 tot 24 jaar. Ze wonen zelf ook in en rondom de Hovenbuurt.

Vijf van de negen zitten in voorlopige hechtenis. De andere vier personen mogen zich later voor de rechter verantwoorden, en blijven tot die tijd verdachten.

Wijkagent

 “Het gedrag van de verdachten had een grote impact op de veiligheidsbeleving van de bewoners in de wijk. Dit raakt niet alleen de bewoners, maar ook de politie en we accepteren dat niet. Als politie hebben we dan ook alles op alles gezet om deze problematiek aan te pakken. Dit is gelukt en diverse bewoners zijn meer dan tevreden over het optreden van de politie. Dit optreden heeft dan ook een positief effect gehad op het veiligheidsgevoel van bewoners in deze buurt en daar doen we het voor!”