dinsdag, 4. oktober 2016 - 8:52 Update: 04-10-2016 9:07

Mastruberende postbode op non-actief

Mastruberende postbode op non-actief
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Postbode Viktor Frölke is een week na het verschijnen van zijn ‘Dagboek van een postbode’ op non-actief gesteld. Dit meldt het Parool.

Frölke schrijft volgens de krant op zijn website dat hij op een zijspoor is gezet in afwachting van een onderzoek naar de onthullingen die hij in zijn boek doet. Bekeken wordt of dit arbeidsrechtelijke gevolgen heeft voor de postbezorger.

In zijn boek schrijft Frölke dat hij post heeft weggegooid, een exemplaar van Le Monde, die voor het Franse consulaat bestemd was, meegenomen heeft voor eigen gebruik en pakjes die niet door de brievenbus passen met geweld er door gepropt heeft.

In zijn boek schrijft de postbezorger tevens dat hij gemasturbeerd heeft op zijn werk. De afdeling personeelszaken van PostNL schrijft volgens Frölke dat het een en ander niet in de 'business principles' van het bedrijf past.

PostNL is nu bezig met een onderzoek naar waarheidsbevinding naar aanleiding van de onthullingen. ‘'Als rechtgeaard romancier en beroepsfantast kan ik uiteraard glashard volhouden dat ik alles uit mijn duim heb gezogen, maar dat is niet zo. Het zou ook een laffe verdediging zijn. Wie geen zin heeft in de waarheid, moet geen dagboek schrijven’, aldus Frölke.

Categorie:
Provincie: