dinsdag, 4. oktober 2016 - 21:23 Update: 04-10-2016 21:27

Anna Woltz wint Gouden Griffel 2016 met kinderboek 'Gips'

Anna Woltz wint Gouden Griffel 2016 met kinderboek 'Gips'
Foto: Archief EHF
Haarlem

Anna Woltz heeft dinsdagavond de Gouden Griffel ontvangen voor haar kinderboek Gips (Querido). 'Woltz ontving de Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek, in de Philharmonie Haarlem', zo meldt CNPB.

‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury. Met een zaal vol als opa’s en oma’s verklede kinderen en met Kinderen voor Kinderen, rapper Brace, Dolf Verroen, Charlotte Dematons en Floor Rieder werd de 62ste Kinderboekenweek feestelijk geopend. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 16 oktober en heeft als motto Voor altijd jong!

‘Haar stijl maakt het Woltz mogelijk dit rijke verhaal in slechts 166 bladzijden te vertellen. Virtuoos verbindt en vervlecht ze verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig. Alles heeft een functie. Woltz heeft een geraffineerde manier om informatie te introduceren en te doseren’, volgens de jury onder leiding van Margreet Ruardi. 

Anna Woltz (1981) ontving voor haar kinderboek Mijn bijzonder rare week met Tess (2013) een Vlag en Wimpel. Honderd uur nacht (2014) werd genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs, de Prijs van de Jonge Jury en de Gouden Lijst. 

De kinderboeken van Woltz zijn vertaald en uitgegeven in landen over de gehele wereld. Naast Ruardi bestaat de Griffeljury 2016 uit Martijn Blijleven, Adry Prade, Nathalie Scheffer en Nina Schouten.

 

Categorie:
Provincie: