woensdag, 5. oktober 2016 - 9:04 Update: 05-10-2016 9:10

Verzekeraar Nationale-Nederlanden wil Delta Lloyd overnemen

Verzekeraar Nationale-Nederlanden wil Delta Lloyd overnemen
Foto: fbf
Den Haag

Verzekeraar NN Group, de moeder van Nationale-Nederlanden, wil concurrent Delta Lloyd overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend bekendgemaakt.

NN Group heeft een voorstel voorgelegd aan de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Delta Lloyd om deze activiteiten te combineren door middel van een openbaar bod door NN Group op het totale geplaatste en uitstaande gewone aandelenkapitaal van Delta Lloyd voor EUR 5,30 in contanten per gewoon aandeel Delta Lloyd.

Tot op heden hebben de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Delta Lloyd, NN Group’s uitnodiging om het voorstel te bespreken en te komen tot een aanbevolen transactie, niet geaccepteerd.

Een combinatie van Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group is volgens de NN Group financieel en strategisch aantrekkelijk en gunstig voor de verschillende stakeholders van beide ondernemingen. ''De combinatie creëert een sterke en goed gediversifieerde speler in de Nederlandse markt op het gebied van pensioen, leven en schade verzekeringen, bancaire dienstverlening en vermogensbeheer, met een attractieve internationale positie, aanzienlijke groeimogelijkheden en aantrekkelijke klant proposities.''