woensdag, 5. oktober 2016 - 16:22 Update: 05-10-2016 16:27

EuroPort Business School is hbo-bacheloropleiding erkenning officieel kwijt

EuroPort Business School is hbo-bacheloropleiding erkenning officieel kwijt
Foto: Archief EHF
Rotterdam/Den Haag

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft woensdag alle bezwaren van EuroPort Business School (EPBS) tegen de intrekking van de accreditatie ongegrond verklaard. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk. Dit heeft het ministerie van OCW woensdagmiddag bekendgemaakt.

EPBS is hierdoor de accreditatie voor de hbo-bacheloropleiding International Business and Management Studies kwijt. Het intrekken van de erkenning van deze opleiding leidt er toe dat EPBS de status van rechtspersoon voor hoger onderwijs zal verliezen en geen graden meer mag verlenen. Minister Bussemaker: 'De kwaliteit van het onderwijs moet boven alle twijfel verheven zijn. Ik blij dat er na jarenlang procederen nu duidelijkheid is.'

Minister Bussemaker nam het besluit om de accreditatie in te trekken op advies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) omdat de opleiding van onvoldoende kwaliteit is. Verder stelde de NVAO onder andere vast dat de toetsing en de gerealiseerde eindkwalificaties onvoldoende zijn en dat er substantiële tekorten zijn bij de studiebegeleiding en de informatievoorziening.

EPBS moet zorgen dat de huidige studenten op de hoogte zijn van dit besluit en moet de huidige studenten in staat stellen hun opleiding af te ronden.