woensdag, 5. oktober 2016 - 21:55 Update: 06-10-2016 8:58

'Terreurcel achter aanslagen Parijs had Schiphol ook op lijstje'

'Schiphol was mogelijk doelwit op dag aanslagen Parijs'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Dat Schiphol op het lijstje stond van terroristen om een aanslag op te plegen was al bekend, maar volgens de Volkskrant zijn er op 13 november 2015, de dag van de aanslagen in Parijs, twee mannen naar Nederland gereisd met als doel een aanslag te plegen op de nationale luchthaven.

Waarom de 23-jarige Tunesiër Sofien A. en de 23-jarige Syrische Zweed Ossama K. hun plan niet hebben doorgezet is niet bekend. Beide mannen worden door de Franse justitie gezien als verdachten van de aanslagen in Parijs. Hier kwamen 130 personen om het leven en raakte ruim vierhonderd gewond.

Tijdens het onderzoek door de Franse justitie kwam naar voren dat beide met valse identiteitspapieren een enkele reis Brussel – Amsterdam hadden geboekt voor een Eurolines-bus. Ossama K. heeft ook verklaard een kamer te hebben geboekt in Amsterdam, maar samen met Sofien A. weer teruggekeerd te zijn naar Brussel.

Dat Schiphol doelwit was van de terroristen maakt de Franse justitie op uit informatie op een laptop die gevonden werd op een vuilnisbelt in het Belgische Schaarbeek. Hier stond een bestand op die de naam Schiphol droeg.

Categorie:
Provincie: