donderdag, 6. oktober 2016 - 13:32 Update: 06-10-2016 13:40

FNV: Sluiting locatie Unilever Vlaardingen slaat in als bom

FNV: Sluiting fabriek Unilever Vlaardingen slaat in als bom
Foto: Archief EHF
Vlaardingen

Unilever heeft telefonisch aan het FNV laten weten dat zij de vestiging in Vlaardingen gaat sluiten. Volgens de vakbond ondervinden rond de 800 mensen daarvan vergaande gevolgen.

Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV: ‘Dit is te gek voor woorden. Een deel van de 800 mensen moet van Unilever ‘met het werk mee’. Naar Wageningen, dat is ruim 100 kilometer verderop. Of naar andere locaties in Nederland of zelfs Engeland. Dat kun je toch niet vragen van je werknemers? Minimaal 100 functies verdwijnen volledig. Het is een janboel zoals ze het presenteren. Ik kreeg in 10 minuten telefonisch een kille en onnavolgbare rekensom  gepresenteerd over vergaande plannen van deze multinational. Maar het gaat hier wél over mensen  met gezinnen en verantwoordelijkheden. Eerst hadden we die gekke move van financiële functies naar lagelonenlanden. Nu dit. Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig? En hoe serieus nemen ze hun werknemers? Ik zie daar niks van!’

De FNV vindt dat Unilever allereerst de plannen fatsoenlijk moet komen uitleggen. Daarna moet overleg volgen over een zeer gedegen sociaal plan. ‘Dat is het aller-, allerminste dat dit bedrijf kan doen voor de werknemers’, aldus Dubbelaar.

De Ondernemingsraad van Unilever krijgt over twee weken een adviesaanvraag.

Categorie:
Provincie: