vrijdag, 7. oktober 2016 - 14:01 Update: 07-10-2016 14:18

Politie zoekt 4 fietsers na dodelijke ongeval 14-jarige meisje en vrachtauto

 Politie zoekt 4 fietsers na dodelijke ongeval 14-jarige meisje en vrachtauto
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie in Amsterdam is specifiek op zoek naar de vier fietsers die donderdag kort voor de aanrijding op de kruising Eerste Oosterparkstraat met de Beukenweg naast de vrachtauto hebben gestaand die kort daarna een dodelijke aanrijding kreeg met een 14-jarige fietsster. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Getuigen gehoord

Het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen heeft diverse mensen gesproken die met name getuige waren van het gevolg van de aanrijding. Uit een eerste onderzoek is naar voren gekomen dat de vrachtwagenchauffeur vier fietsers voor heeft laten gaan en kennelijk daarna bij het afslaan naar rechts het 14-jarige meisje niet heeft gezien. 

Het ongeval vond plaats rond 10.20 uur. Het 14-jarige meisje overleefde de aanrijding niet. De chauffeur is na verhoor rond 14.30 uur heengezonden. De vier door de politie opgeroepen fietsers kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam van de politie op 0900-8844.

Pieter Nieuwland College (PNC)

'Donderdagochtend bereikte ons het trieste bericht dat één van onze leerlingen, uit vwo 3, op de fiets onderweg van school naar huis is omgekomen bij een verkeersongeval. Leerlingen en medewerkers zijn geschokt en intens verdrietig dat zo'n jong leven op zo'n abrupte wijze heeft moeten eindigen', zo heeft het PNC donderdag laten weten. 

Lessen vrijdag vervallen

De school heeft alle schoolactiviteiten voor vrijdag laten vervallen. Voor leerlingen die daaraan behoefte hebben, is de school open vanaf 09.30 uur om met elkaar het verdriet te verwerken. Maandag 10 oktober beginnen de lessen om 09.20 uur en staat de school samen met de leerlingen stil bij deze verdrietige gebeurtenis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: